last word

jag har övergivit jullåtarna nu: dagens låt blir en "klassiker": Marit Bergman Feat, Moneybrother – Last Word. marit och anders liksom, jag behöver nog inte säga mer! :)

det är jul minsan, och tiden går så fort (jag tror nog att att jag har skrivit så i varenda blogginlägg hela hösten)! jag kom hem till skogen i måndags, åt mammas julmat och hade amerikanskt julklappsbyte med kusinerna. tisdag, onsdag gick lite i varandra: jag klippte mig, rullade köttbullar, gjorde julgodis, slog in paket, pluggade lite, träffade fina männsikor osv, osv. jejje och lisa och katarina anslöt till slånbärsvägen på onsdagen, vi bastade och kollade på love actually, igen! :)
julafton var lugn. frukost framför brasan, promenix runt högåsen, julmat, kalle anka, tomten, fika och umgänge. mys.
juldagen levererade värre än någonsin: i stort sett alla karlskoga-godingar samlades hos alexander och jag hade the time of my life, typ. vi snackade skit, skrattade och dansade: på stolar, i sängar, på stolar i sängar, och med redskap. se bild (snodd från jossan)! :D





statt "levererar" väl aldrig, men det var på det hela taget en bra kväll. det är dock en sak jag skulle behöva få klarhet i: var verkligen olof mellberg på statt, eller har jag just haft min värsta fylle-hallucination nånsin?
annandagen bjöd på mormor-besök, och till och med det var trevligt. på kvällen såg vi avatar, och karlskoga-bio visade upp sig från sin bästa sida i sann "smala sussie"-anda: filmen kördes igång innan folk hade satt sig och innan dom släckt lysena, ingen 3D förstås, ventilationen var trasig och ljudet hackade. trots det en sevärd film, bra betyg!

summa sumarum: en mer lugn och harmonisk jul än på mycket länge. inga break-ups, inga internationella katastrofer, inga dödsfall och inte ens lite drama. jag gillart!

idag har jag sett både örebro och ludvika på vägen hit till säfsen. då familjen karlsson för tillfället bestod av sex personer, men bara hade bil som rymde fem, anmälde jag mig frivilligt för att testa min lycka hos den svenska kollektivtrafiken. förutom ett proppfullt tåg örebro-ludvika blev det denna dag godkänt! jag hann med lite skidåkning, lite bastu och pizza när jag väl kom fram. jag klagar inte!

och på tisdag styr vi mot sysslebäck och nyår! jag är pepp!!

god only knows

god jul, älskade vänner! jag är hemma i skogen och det är min fina familj och mina fina vänner också, jag tycker om det!
ikväll har vi sett love actually för andra gången på två veckor, det känns helt okej faktiskt! just därför blir dagens låt
The Beach Boys – God Only Knows. det är ju fin! att annika norlin har utsett den till världens bästa låt gör ju inte saken sämre, hon är ju lite av min universalidol.

ja, jag var lite opepp senast och som jag säger: det går aldrig över, men ibland är det bättre än annars.
sista veckan i uppsala var förbi lika fort som dom andra. vi hade evighets-föreläsningar, hängde lite på röntgen, klarade av mikroskoperingsduggan och hade sista fallet. jag var i stockholm och uppsala och jagade julklappar, koriograferade nollningsdans, hade julklassfest och styrde middag med eskil. en massa trevligt också, med andra ord! :)
resan hem blev lång, men väl hemma har det varit idel pyssel och kära återseenden. själva skogen känner jag ibland att jag kan vara utan, man blir nästan snabbare less för varje gång man kommer hem!
men imorrn ska det julmysas som aldrig förr, och sen ska jag äta min egen vikt i mat! och på fredag blir det juldagsstatt till slut - kanske? som sagt: fjärde gången gillt!

dessutom känner jag mig lite förvirrad och lite korkad. vad hände? eller rättare sagt: vad händer? kommunikation alltså - bra grejer! :D






håret är borta, och granen är klädd!
GOD JUL!


i got to get smart

jag vet inte riktigt vad som slog mig, men det slog mig hårt.
opepp och ynk.
vill ha ett jullov som jag inte får.
vill göra om en massa, och inte göra samma misstag igen. vill vara bättre. vill bry mig mindre om vad alla tycker.

och detta ständiga elände. ni vet, det går aldrig över, inte för mig och inte för nån annan heller. story of my life? nej, snarare the story of our lives. helvete tjejer, vad blir det?


och det blir fan ingen jullåt idag

all i want for christmas

är snö och en iphone
...och tomten kom tidigt i år.
god jul maria!!!


lucia

jag vet att jag är en dag försen, men det blev helt enkelt ingen blogg igår! dagens låt blir hur som helst Sara Isaksson – Lucia. den är fin! hela jul i folkton-skiva är fin. underbart med jul och underbart med snö! ge mig mer!

det blev en fin och lugn lucia i fint sällskap. sova länge och baka lussebullar var precis vad jag behövde! lördagkvällen hos fanny var också bra: vi åt tacos och marängsviss, jag fick krama sanna hejdå och snacka lite skit med fina tjejer!

idag skulle en person i varje basgrupp träffas och ha utvärdering med nån brud från pedagogiska enheten om hur t1 hade fungerat. av tolv möjliga kom... jag dit! haha, det blev elevinflytande i sin bästa form: maria - one man show! :D söt brud och gott fika hur som helst.
vi är i stort sett inne på sista veckan och på torsdag har vi mikroskoperingdugga. jag gillart inte faktiskt.

bara för att ni gillar mig OCH lucia så mycket (och för att jag är så sjukt nostalgisk, hur ska jag klara mig utan ett besök hos odd fellow iår???)


                                                          


maybe this christmas

dagens jullåt blir helt klart Ron Sexsmith – Maybe This Christmas. känns nästan lite som min egen!den har ju iallafall varit representerad på minst två av mina och malins julavslutningsevent. mys.
och imorrn är det lucia. abstinensen har inte varit så tuff iår, men nog är det lite konstigt att inte få sjunga en ända luciasång... ynk.

idag har vi handlat dom första julklapparna och nu ska jag plugga, träna och sen hälsa på fanny och lotta i deras nya lägenhet. spännande!
veckan har annars i ärlighetens namn varit lite svajig. en hel del opepp, irritation, efter kryssningströtthet, halvsega labbar, passive-agressive sms-fajter och inställda planer. då är det tur att man har fina vänner! i torsdags gick "the julbord of all times" av stapeln, och det var faktiskt grymt imponerande! folk hade gjort eget bröd, gravat lax, lagt in sill, stekt ruggigt goda köttbullar och gjort god julsnaps. mycket väl levererat. kvällen slutade på ett premiärbesök på stocken, vilket kanske inte direkt gav mersmak. var håller dom här människorna hus i vanliga fall? på ekonomikum kanske...? :)
det blev ganska tidig hemgång och en lång natts sömn och igår slog jag nästan nåt slags rekord i att inte göra nånting under väldigt lång tid, innan jag fick lite panik och pluggade och pysslade och kollade på idol.

a just ja, veckans händelse: det kanske blir dream-team reunited på bmc i vår. jag hoppas! :)


ipod x-mas

dagens jullåt finns inte på spotify, men den är värd att leta upp ändå. ipod x-mas - hello saferide. för ingen säger det nånsin så bra som annika!

efter förra inläggets peter jöback-confession kommer här mer pinsamt det-här-bjuder-jag-på-material: idag är jag nämligen nyligen hemkommen från silja line-kryssning! haha, allt var precis som det skulle: ganska lite folk och dom som var där var mestades alldeles för fulla white-trash finnar. vi köpte inte-ens-så-himla-billig taxfreesprit, badade bastu, åt ett alldeles för dyrt julbord, lyssnade på finsk kareoke, och ägde dansgolvet (som förstås hette "ibiza-disco" och spelade rix-fm/absolut dance 65-hits). behöver jag säga mer?

annars har det kanske inte hänt så mycket sen sist... förra veckan som skulle bli så jobbig, blev inte alls så farlig, kanske på grund av att jag blev helt hög av lättnad när tentaresultaten kom tillbaka och båda tentorna hade gått bra! vi kollade på julfilmernas julfilmer: love actually och tomten är far till alla barnen. bra grejer! det blev sju pass på stallet, den här veckan taggar jag ner... fredag och lördag blev väldigt lugna med syskonmiddag och på-spåret premiär och i lördags fikade jag med freddie och ida-therese som gästade huvudstaden. mycket trevligt! dom är fina.

den här veckan har vi labbvecka, som nog blir ganska lugn. är iofs ganska efter-kryssningen trött/grinig, något som stackars anna och eli fick känna av redan idag. det är dags att rycka upp sig och inte ta ut något i förskott. det blir nog bra det här...?


decembernatt

jag tänker helt och hållet ignorera att dagens titel-låt sjungs av peter jöback och finns med på min spotify-julplaylist. jag föreslår att ni gör detsamma...

men december har det ju faktiskt hunnit bli. dn-söndag uppmärksammade mig i söndags på att det är den sista månaden på 00-talet (!) och bifogade en otroligt fnissig ordlista med orden som vi använde och skapade på 00-talet! bland givna val finns förstås blingbling, fejan, foppatoffel, klimatsmart, ligga, skypa, steka och svinis. andra nya favoriter är gi-dum (trögtänkt på grund av kolhydratbrist) och pop-rygg (bullig valk på ryggens nedre del, när man bär snortajta cheap monday-jeans och kort topp)! lätt ny del i vokabulären nu alltså!

gårdagkvällen bjöd på det bästa av två världar, haha, och imorrse kollade vi på julkalendern! :) dagens föreläsningar visade sig vare tre timmars labbförberedande (här ska kost- och aktivitetsregistreras!!!). inte mig emot, mindre att läsa in... på eftermiddagen blev det några timmar vid mikroskopet och därefter power step OCH sculp. nu är jag trött och ska plugga... snart...