a christmas duel

på tal om roliga jullåtar och musikaliska samarbeten: The Hives & Cyndi Lauper – A Christmas Duel. jag gillar! (och tack bokus för spotify premium - äntligen!)

helgen har varit helt otroligt bra!
i fredags höll jag visserligen på att gå i taket av träningsabstinens, men det fick bli en mysig middag bestående av västerbottenost-paj med snygg-fanny och snygg-ellen, innan vi cyklade vilse sju gånger på väg ut till eriksberg där det vankades julmys med stort M. omg, dom hade bakat helt otroligt mycket grejer! det var pepparkakor och lussebullar i femton olika varianter, det spelade liksom ingen roll åt vilken håll man vände sig så stod där ett nytt fat. men opeppen satt tyvärr i lite så vi försökte tjuvkika in i fannys nya lägenhet innan jag styrde kosan hemmåt och såg det sista på idol.
i lördags började jag dagen med bt på stallet. och återigen, omg: snygga instruktörer!! om ni killar (och tjejer) inte har någon bättre anledning att börja träna där, gör det för tjejerna. dagen till ära var det angelica som hade passet, och det kan nog inte bli bättre än så (snygg, bra och norrländsk- ojojoj)! :) sen väntade ett par timmars plugg innan vi satte igång middagsförberedelserna. 8 pers fick vi plats runt bordet i köket, trångt men mysigt. och återigen konstaterades att fina vänner, god mat och gott vin verkligen är allt man behöver för en riktigt trevlig kväll! sen styrde vi movits på smålands och dansade oss svettiga (ja, verkligen alltså...). spanade även in draget, eller rättare sagt bristen på drag på norrlands innan hemgång!
dagen började sent och långsamt men lite plugg, fyrverkerier vid slottet och adventsfika hos rebecka fick avsluta helgen på ett mycket bra sätt.

veckan blir nog lite tuff, för även om fina vänner tar en långt gör de en inte särskilt välförberedd för fallredovisningen imorrn... suck.

alright

ih, fredag! bara två timmar föreläsning, och imorrse var jag faktiskt uppe och städade. nu är det klart! annars har jag gjort sjukt tråkiga ärenden på stan och nu måste jag plugga lite. men sen blir det middag med läkarlinjens finest och julmys - glöggen är inköpt! och imorgon blir det dans!

annars har det varit en dag som har påminnt väldigt tydligt om hur fast man är här i tråkvädret. sanna och tan till egypten, madde och carro i malaysia/thailand, malin i thailand och emlie till athen. MIPP, ta mig med? :)
fast det är klart, jag åker ju till åbo nästa helg. joråmensåatt...

det kommer bara leda till ngt ont

hm. en ny skolvecka har redan gått och det har varit en otroligt trött sådan. dessutom finns det mångamånga roligare saker att göra än att plugga. som till exempel: träna, titta på greys, sova, äta pannkakor, ha diseyfilmsmaraton och åka till stockholm. men... helgen blir disciplinerad! oh, ja!

ikväll har jag alltså varit i stockholm och knallat runt på riksstämman med mamma och sen ätit mat med pappi och pea också. mysigt värre, och jag kommer nog att vara mätt i en vecka, minst! va pianos pannacotta är en killer! sen träffade jag världens snyggast emlie! lite catching up och kvällste - jag tycker om att bo nära stockholm. vi bestämde att det nog blir juldagsstatt, för elle - måste man typ inte komma innan kl 19 för att ens komma in på brickan på juldagen? känns lite segt?

borde verkligenverkligen sova nu, tänkte maxa dagen imorrn med att städa innan skolan. puh.

innan jag släcker måste jag bara tipsa:
Melody Club & Anna Järvinen – I Don't Believe In Angels, bara för att jag är en sån sjuk sucker för julen OCH schyssta (men oväntade) svenska samarbeten (som ju är allra bäst med ovan nämnda järvinen och min ständiga annika norlin favorit i "det gör ont för varje hjärtslag"! gåshud!)

natti

i will always be your soldier

en bra dag idag. upprop för nya kursen och sen den tröttaste mikroskoperingsgenomgången och den fnissigaste fallstarten hittills. post-tenta-tröttheten hade tagit basgrupp 9 i ett hårt grepp...

när vi kom ut från bmc var det nåt som verkligen inte stämde! det var ljust ute och det regnade inte!!! vi förstås ingenting, men en halvtimme senare allt som vanligt igen...
jag åkte hem och åt lunch som ger vuxenpoäng. eller vad sägs om fänkål-morot-kikärtsgryta med fullkornsris? ja ojoj, knäppt men gott!
under eftermiddagen undersökte jag för och nackdelar med inte allt för rafflande webföreläsningar. det blev kanske både en och två powernap-pauser!
ikväll har jag sculpat och bastat på stallet och när jag kom hem och som av en slump satte på radion var det marit bergman på p3-live. JAG GILLART!
såg också under eftermiddagen det senaste greys avsnittet som utspelar sig under julhelgen. OMG julkänslor!!! på söndag är det första advent, mys! kanske något tidigt ute men av erfarenhet vet jag att det måste styras upp så: juldags-statt eller inte i år? let me know - det kan bli fjärde gången gillt för min del! :D

got to go!

kids

tentapluggandet tog över och bloggandet kom av sig. nu är jag back on track!

ja den gångna veckan bestod att helt otroligt mycket tentaplugg!! men förutom det hann jag med en flogstavisit med taco-lasagne och upp! och lite "spelkväll" på upplands innan det var dags för tenta.
kändes ok. inte mer. menmen, nu är det bara att hålla tummarna!
tentafesten med stort t blev ganska loj, och det var tur att det dök upp lite "kvalitativt" sällskap på värmlands tillslut, höhö! :) lördagen var en liten stunds slappande i soffan och en låååång stunds älggask-förberedelser! otroligt mysigt och trevligt, och otroligt mycket snygga människor, i like!
idag har varit en väldigt bra dag som till största delen har spenderats i soffan med ett försök att förstå twilight-hypen. det gjorde vi inte.
mycket bra helg på det hela taget!

ny kurs drar igång, nämligen "energi och näringsbalans". med rafflande inlägg som webföreläsning "mag-tarmkanalens uppbyggnad" och testcykel-labbar kan det nog bli nåt! :) haha. det återstår att se.
nu ska jag se minst ett avsnitt greys: som om helgen kunde bli bättre! NATTI!

idioter

9 timmar bmc igår blev 11 idag. YNK!

det finns inga ord

... är inte bara den hittills bäst låten från röd utan även något av en sanning ikväll. jag är så sjukt otroligt jävla boring just nu.
igår var det hemma-plugg och det närmsta lördagkväll jag kom var att ackompanjera plugget med ellinors partty-spotifyplaylist, samt lite styrdans i vardagsrummet med pea och martin. haha, vi kom igenom HELA tvåan-på-lågstadiet dansreportoaren, ganska roligt ändå!
idag har jag spenderat nio timmar på bmc för att sedan återfå livet på lite bt. men plugget har gått ganska bra, även om jag får en känsla av att fanny och inez kommer vara liiiiiiite trötta på mig i slutet av veckan. så om ni inte är sjukt nyfikna på de stora artärerna i magen var det nog allt från mig ikväll. natti!



ah just det, marit bjuder ju på gratis låtar också! kanske inget storslaget men marit är alltid marit!

"Georgia":
http://www.zshare.net/audio/6829887116952825/

"Dream with me tonight": http://www.zshare.net/audio/6829862648bd94ff/

hjärta

omg, tiden går så sjukt fort. det är snart första advent och jul och... herregud, var tog hösten vägen?

veckan har varit bra, om än något speedad. höjdpunkterna har varit värmlandslunch och våffellagning med mina fina karlskogaingar i torsdags och stallets otroligt roliga step-up 2 pass. allt blir ju onekligen mycket roligare om stegen heter "chacha", "rumpa", "POSE" eller "talk to the hand!". me likie!

igårkväll blev det en välbehövligt lugn och mysig film-kväll. nu börjar 6 dagars tenaplugg deluxe. jag har tränat, ätit och röd går på spotify. det finns inga ursäkter längre, djupt andetag, nu kör vi!!!

noll

idag tycker jag om:

03.30 sms
vakna till markus krunegård på radion
roliga step-pass
peppande föräldrar
icke obligatoriska pu-lektioner
att ha biljetter till älggasken på värmlands (balklänningen, here i come!)
fina karlskoga-babes (kan ni inte banga stockholm/karlskoga/göteborg/oslo och vara här hos mig istället? jag lovar, allt skulle bli bra då!)
och förstås fina uppsala-babes

imorrn äre pluggdag. godnatt!


haha, förstås, jag tycker om mina karlskoga-babes VARJE dag, spec elle! ;)

no one sleeps while i'm awake

VICTORY!!!

efter två timmar på kungsgärdets vårdcentral fick jag äntligen mitt vaccin och har nu lika ont i högra armen som i vänstra. hurra!


och vet ni vad dom börjar med på stallet på söndag? "lexercise" - för dig som saknar skolgymnastiken. vill du spela spökboll och alla bränner alla? ÖH, JA! det låter ju hur kul som helst! vem är med mig? :)


impossible

återhämtningen från preklin har varit lång och svår. jag börjar nu känna mig rätt ok, trots att jag varken hade kroppen eller huvet med mig på fotbollen ikväll!

gårdagskvällen var väldigt lugn, jag stickade och kollade på film. idag har vi tvättat så mycket tvätt att jag undrar om vi har nåt kvar i garderoberna överhuvudtaget! eftersoom vi inte har lyckats lokalisera nåt torkrum fick man använda fantasin ordentligt: det har hängt tvätt över varje tillgänglig gardinstång, dörrhandtag, köksskåp och gud vet vad! :) annars har jag pluggat och tokstressen börjar övergå i nån slags uppgivet lugn. det går väl som det går... idag har jag iallafall lärt mig var arteria inferior anterior cerebelli går - alltid nåt! :D
föräldrarna lämnade ju oss igår och det är ett säkert tecken på föräldrabesök när kylen är så full att man inte får in dom nylagade matlådorna. wihu, jag gillart!

påtal om nåt helt annat : jag upphör aldrig att förvånas över mina amerikanska släktingar som jag håller ett öga på via facebook. för ett tag sen kunde man se en av killarnas bröllopsbilder (han är 19... eller kanske 20) och idag hade en annan i ungefär samma ålder lagt upp ett album med titeln "my guns". ärligt eller? finns det nån fördom om usa som INTE är sann? jag har inte träffat på den iallafall!!

ny vecka, sista på knepkursen. det blir mikroskoperingsinställning och lite annat smått och gott, karlskogalunch på värmland kanske till exempel? i'm looking forward! natti!

loneliness is better when you´re not alone

är helt galet trött nu, har suttit och stickat i halvmörker och kan knappt fästa blicken på nåt överhuvudtaget. men vi gör ett bloggförsök iallafall!

jo preklinförberedelserna var roliga och min grupp var utklädda till döden (på temat: "ett minne för livet"...?). ah. så efter en föreläsning i rekordfart i fredags, en lunch på stocken och lite shopping var det dags för att åka till vedala och börja fixa. lite dansrep, lite "serveringsteknik" och mycket sitta-och-vänta-och-äta-chips.
och själva festen alltså - JÄVLAR!! man hade ju hört att det skulle vara helt galet urspårat och så men ärligt, det var värre än jag nånsin kunde föreställa mig!! folk peakade och var TOKFULLA redan vid sju, spydde vid borden, kastade mat, spottade, hällde vatten på en och hånglade förstås rätt friskt med varandra (speciellt t5orna)! vi dansade och folk stod på borden som förstås gick sönder - bra start! sen var det bara att köra: försöka preja sig fram till borden, hålla hårt i mat och dryck och hålla folk på avstånd! de "etikett"-tips som vi fått var ju rätt ironiska - om folk tycker att det känns ok att ta mat med händerna och kasta potatisgratäng är det nog ingen som bryr sig hur man håller faten eller från vilket håll man serverar från. haha! framåt halv elva fick vi börja röja och sen fick vi äntligen våran egen mat. det var trevligt och vi bekräftade åter naturlagen att det alltid är dom som ska "komma ikapp" som blir fullast. höhö. så det var lite snack, lite dans och en mellanlandning hos anders innan jag fick komma hem till föräldrarna och känna mig som 16 igen...
eeeh...
vaknade vid nio och har varit social med familj och mormor hela dagen, puh. vi var i stockholm och kollade på värmlandskörens konsert. kvällen har följdaktligen blivit väldigt lugn - lite sushi och glass i soffan, stickat och kollat på film. NU ska jag sova! natti babes!

the quiz

okej, jag är lite mer pepp idag än igår men vafan alltså, det här har inte varit min dag heller!
åkte till skolan kl 9 imorse för att vaccinera mig, men trots att jag var där kvart över och dom öppnade nio hade det redan delats ut FEMHUNDRA kölappar, och fler doser än så hade dom inte. wtf? femhundra pers där INNAN det började?!
så, tre timmar kvar tills vi skulle börja... jaja, jag får väl mikroskopera en stund då, tänkte jag. men ICKE! folksamling som aldrig förr i mikroskoperingssalen. jag blev opepp och fick inte särskilt mycket gjort alls.
efter redovisningen åkte jag ner på stan i snöblandat regn (älit eller?) och blev klippte mig. det blev helt ok men... haha, hon var varken särskilt entusiastisk eller smart ("vad läser du?" "läkarprogrammet" "aha, vad kan man jobba med då?" eeeh...?). haha.
tog mig i regnet till ofvandals där folk köade runt kvarteret och fick iallafall äntligen i mig lite käk och "pluggade" lite. aah..
sen på kvällen när vi skulle till vedala och förbereda preklin hade jag fått punka. IGEN! två gånger på tre veckor!! karma eller bara dålig reparation? suck!!!

nej, jag ska ta och göra lite varm choklad och tycka synd om mig själv en stund. gör det också är ni snälla! ;)


though i'm just me

jävlar vad kallt det har varit idag!! och inte ens mysigt kallt utan bara sådär blåsigt kallt så att det känns som att hela världen är emot en. det ända goda som kommer ur det är när man får komma hem och citera sunes sommar: "...århundradets, kallaste, natt!".




är helt plötsligt förvirrad. det händer så mycket nu, men samtidigt inget alls. är stressad men omotiverad samtidigt. det finns inget att ta för givet.
men man borde ju lärt sig att det aldrig finns några genvägar. fan.

imorrn ska jag vaccinera mig, typ dagens höjdpunkt. kul tjej jag är. äh, ynk och hejdå!

tell no one about tonight

jag börjar väldigt tydligt närma mig gränsen för plugget där jag kommer hålla för öronen om nån säger nåt nytt överhuvudtaget på en föreläsning. aaaaah, jag vill inte lära mig mer. jag kan inte!!!

annars har jag idag återigen fått hänföras över effektiviteten och organisationen på infektionskliniken här på ackis. förra gången tog det två timmar för en polio-spruta och den här gången lite mer än en timme för ett blodprov. men sköterskan var helt underbart söt, så vem kan egentligen bli irriterad? bara... fascinerad. suck.

en varning utfärdas! polisen stod och plockade folk på villavägen som inte hade cykellysen! lite lågt eftersom det inte är lätt att komma ihåg att man måse ha lyse när man cyklar hem från skolan nu för tiden! men jag hade och var sjuukt nöjd över det. :)

nu: fashion på svt
imorrn kommer mammi! ih! :)




come with me

veckorna går fort, och helgerna om möjligt ännu snabbare!!!

vi fick helg redan i torsdags och fredagen innehöll diverse pluggande, halloween-handlande, städande och en näradödenupplevelse. note: tänk efter två gånger innan du sätter dig i en bil som körs av sannas klasskompisar! på kvällen hade jag läkarlinjens tre snyggaste brudar här på besök, vi gjorde taberas på tacosen och avverkade livet stora frågor (usa, idol, religion och förstås hur man bäst klär ut sig till emo)! sen kilade jag upp till sanna och tan och välkomnade ellinor och niclas. det var mys!
på lördagen vaknade jag kl åtta och kunde inte somna om, SJUKT!!! så jag tänkte att var lika bra att göra nåt av dagen: diska, sticka och träna INNAN kl 12 - helt fantastiskt. vi promenerade till norrlands lördagsfika vilket var otroligt mumsigt (jag tror att jag fortfarande är lite mätt...). sen blev det plugg och powernap innan vi styrde halloween-fest med stort F!! bland några mindre missöden som att fejkblodet inte ens gick bort med sminkborttagning och diverse rödvinsfläckar var det en bra kväll! sen väntade älggasksläpp på norrlands - en bra (och dimmig) kväll!
idag har det blivit lite halvhjärtat plugg och lite bakishäng innan jag fick ladda om till fotbollen som faktiskt var ännu roligare idag. bra grejer!!

ny vecka - och knepkursen fortsätter. det blir diverse vaccinationer och preklin-pyssel för på fredag smäller det! och så kommer jag ha föräldrarna inneboende - jag ser fram emot viss påfyllning av kylen och allmänt mys! ha en bra måndag allihopa! <3