bättre

jepp idag blir det ett postivt blogginlägg, trots att jag vaknade men igensvullen hals imorse. vi tar det från början.

vaknade vid sju och insåg att jag var sjuk. meddelade detta till magda som knackade på och sov sedan vidare. nästa gång jag vaknade var det av att mobilen ringde. eftersom det var ett okänt 0586-nummer hade jag iallafall fattningen att svara någorlunda ordentligt. samtalet betydde att dagens första jobbintervju blev planerad på måndag (på lötängen, äldreomsorgen). blev pigg, ringde till mamma, gick till vårdcentralen, gick och handlade och sen upp till textil. vävde en stund och sen var det käk. riktigt gott, som vanligt. mer textil och snart levererades dagens andra intervju, luneds cafét. väl levererat alltså. mer textil, en promenadi vårsolen, mer käk och ännu mer textil. sen har jag pratat med henrik <3 och med mamma och precis tittat klart på big love. jag tyckte att det verkade lovande!

väl levererad dag på det hela taget. godnatt!

its time

bäst att jag greppar peppen snart. risken för snefylla är nog rekordstor. jag är så sjukt trött på det här.


ups&downs

jo som vanligt med andra ord

up: skatteåterbäring
down: sommarjobbsångest (vilket känns relevant såhär 10 april... ynk anställ mig!)

up: maskerad och systerhelg
down: nepp, ingen henrik idag heller

up: nystädat rum (typ städat med stort s till och med)
down: tenntrådsbroderi imorrn (eller tja... vem vet? kanske blir ok)

up: kent! (bok+ Det Kanske Kommer En Förändring har gjort att jag släppt negativiteten helt och hållet just nu!)
down: jag kan inte ladda mp3 från den här datorn, får alltså vänta tills jag kommer hem om hundra år, typ

up: kladdkakeefterrätt imorrn
down: ...


nej jag är helt enkelt bara patetisk och får skylla mig själv
natti

nostalgi?

och visst längtar vi tillbaks
till allt vi ljög om att vi gjorde

herregud vad vårar gör mig känslosam. känslosam och nostaligisk. helt plötlig kastas jag tillbaka till våren 03, kaosvåren. när ska man egentligen bli vuxen och lägga tonåren bakom sig? (om tre veckor blir jag 20)

jag nostalgiar också grymt om förra våren. om att få vara med sina favoriter hela tiden (henrik jag saknar dig) om nv3b, aiya napa, balen, studenten och till och med om bergslagsskolan. helt galet. jag vet inte hur mycket jag skulle ha betalat för att få tidshoppa mig ifrån den såhär års förra våren. men man minns ju det positiva bäst.




på tal om våren 03 så läser jag kentboken på kvällarna nu och är framme vid stadionkonserten. det är helt sjukt vad den var magisk. en helt underbar konsert och vi var där och det var 33000 andra också men vi var längst fram och allt var perfekt. magiskt.

nu blir det lite mer bok och sen sova
natti!

freaky!!!

haha, det freakigaste jag nånsin varit med om i hela mitt liv hände i morse! :D henrik (som i sista sekunden ändå fick komma hem igår!!! :D) och jag är inte så väldigt noga med att låsta dörren ut till trappuppgågnen på kvällarna eftersom det bara är vi och en granne som bor där och ytterdörren där nere alltid är låst. så inatt var dörren inte låst. såhär i eftehand tror jag att jag fattade att nåt hände inatt men jag visste absolut inte vad. så när klockan ringde för andra gången vid sju (eftersom h skulle göra högskoleprovet) imorrse och vi började prata lite så börjar det plötsligt röra på sig i soffan (som står precis vid sängen). ungefär tusen tankar går genom huvet varav den första är att det är måns (henriks bror) som kommit upp och slaggat på soffan (det händer) innan ett blonderat huvud sticker upp ur soffan. INSE CHOCKEN!!! då är det så att grannen som uppenbarligen kommit in genom ytterdörren har varit så sjukt full att hon missat sin egen dörr och istället smygit in hos oss och somnat på soffan! CREAPY!!! herregud, borde man inte vakna av det??? haha, jag började asgarva och hon lommade generat in till sig.
hahahahaha! nej herregud det här kommer ta en stund att komma över. haha, normalt beteende!? fast ärligt, fatta vad hon lär ska skämmas!! ojojoj...

det faktum att henrik faktiskt kom hem har gjort mig på sjukt gott humör, trots att vi inte får umgås mer än nån timme idag. men äsch MYCKET bättre än ingenting! och jag är också riktigt pepp på emlies födelsedagsfirande ikväll. grattis älskade byrackan min! :)

gick som sagt upp vid sju i morrse och har itne kunnat somna om... kommer bli trött ikväll. men det är ändå ganska bra att jag är vaken, eftersom det känns som att det inte riktigt är förrän idag jag får skörda att jag slipper göra högskoleprovet idag! så jag sitter här och slappar och riktigt känner varje minut hur skönt det är att INTE sitta i bergslagsskolans aula! :D ih!

på tal om nåt helt annat så har jag rätt uppenbar musiksmak. gissa min nya förälskelse? självklart markusevangeliet (markus krunegård). jag älskart! att han var så sjukt söt på säkerts konsert i dec och lyckades glömma texten till det kommer bara leda till nåt ont gör inte saken sämre. inte heller att han har den goda smaken att besöka karlskoga i sommar, eller att han har en låt som heter maria och jag. eller att laakso var på musikbyron live igår. eller att p3 tokspelar honom just nu. nej allt är bäddat för en musikförälskelse! efterlängtat. har precis laddad hem hives och packat upp håkan cdn så musikvåren känns ljus!

nepp nu ska jag nog ut och promenera en sväng så jag kan få nåt vettigt gjort idag! later!

hultsfred?

nej kära vänner det blir nog inget hutsfred. väl? kollade upp campingen: bara på tredagarsbiljetten får man campa, typ inte alls på endags och bara från fre em på två dagars. och jag räknade helt ärligt vad jag skulle prioritera att gå på, åtta akter på hultan! ÅTTA? och typ elva på putte. det kommer fler intressanta artister till karlskoga än till hultsfred. ärligt? det är värt att bojkotta bara därför! (och alltså inte för att jag är bitter-pank... :D)

ännu en vecka har gått och jag börjar känna mig lite stressad... speciellt för operakläderna, herre vad vi kommer ha att göra! och sen har jag bannemig inte slutfört nånting hittills. nej, dags att ta tag i sig och göra klart teorigrejerna och redovisa lite. vävde iofs två timmar nu på kvällen och det går ganska fort, sjukt roligt!

imorrn åker jag hem, via myrorna i motala, rosalis i öret och myrorna i öret. letar outfit till maskeraden nästa vecka... kan ju alltid köra på audrey hepburn om jag hittar svart handskar (nån som har att låna ut?) men jag börjar känna att det är lite tråkigt. börja svänga in lite på sagan om ringen. tänk att vara hob! jag har ju till och med en saganomringen-ring (nörd?). jaja, får se vad jag hittar imorrn!

i förrgårkväll läste jag ut guldkompassen-triologin. och jag måste erkänna att jag grät lite. till en barnbok! herre! jag blir väl iofs lite känslig såhär på våren, det är något knasigt. men bara som vanligt antar jag...
och att vara ifrån henrik gör ju inte direkt saken bättre. visst, tre veckor är inte jättelång tid, och det skulle till och med gå ganska bra om man kunde ta vecka för vecka. men jag kan inte låta bli att tänka på att det är så sjukt långt kvar tills vi ses. jag behöver dig älskade! det låter så blödigt men herregud, det är hårt! jag saknar dig!

jag saknar dig

life as we know it

hej allihopa!

är tillbaka i vadstena efter lovet nu igen! kändes riktigt skumt i söndags men man kommer in i det riktigt fort. det vackra vädret som är ännu vackrare här gör inte saken sämre!

lovet var annars riktigt bra! började och slutade med party, först för mina favorittjejer buppen och sanna och trots att vi inte var så många var det det roligaste på länge! <3 systeryster kom hem från ryssland och min älskade henrik var hemma över påsk. på påskaftonen besöktes wickan och ola! sjukt mycket boyband-känsla men jag måste definitivt säga att han levererade! pizza och hejdå till ellinor efteråt!

på måndagskvällen åkte henrik tillbaka till lumpen och syster var mest i karlstad. jag satt mest hemma och sydde (eftersom jag aldrig gör det annars lixom :D), men en och annan fika med little joy och karro hanns med också! vi hade våffel och ben&jerry-kväll och kollade på film med syr och mamma. (ben&jerry = bra, ben&jerry betalade av mamma = ännu bättre! ;)) tränade en hel del i veckan, bla återsåg jag fotbollslaget när jag bestämde mig för att det var dags för att göra comeback. det råkade vara fys och jag kunde inte gå normalt på tre dagar, men sjukt trevligt var det! det blir lite segt med gym i längden. i slutet av veckan återsågs både emlie&alex och madelen, mkt trevligt och verkligen på tiden! efter en uppsala/sigtunadag på lördagen blev det party (madelen 20 år <3) och ja... jag var sen och var tvungen att "komma ikapp" dom andra lite. det gjorde jag...

söndagen bjöd dock på ett sjukt tråkigt avsked av henrik. vi ses antagligen in på tre veckor nu och det känns fruktansvärt hårt. jag saknar dig redan älskade!

men i helgen får jag försöka förtränga frånvaron och låta dom snygga brudarna lysa upp tillvaron, eftersom det denna helg är dags för embli att fylla! och om exakt fyra veckor är det min tur. känns bra!

nepp nu ska jag sova! puss